Mon-Fri: 8 AM-8 PM
+359 2 106 7394
улица Деспот Слав 19, София, 1618 София,България

Как да запиша музика на диск с Windows Media Player?

 Windows Media Player Language Bulgarian

Запознаване с Windows Media Player

Windows Media Player е мултимедиен софтуер. Позволява на потребителите да възпроизвеждат, организират и записват музика от различни източници.

За да запишете музика на диск – изберете “Burn” и добавете желаната музика в плейлиста. Броя парчета зависи от капацитета на диска.

Запазването на аудио файловете е лесно при следване на указанията по екрана. Windows Media Player предлага много функционалности и помага по-лесно да организирате музиката си.

Записване на музика на диск

За да запишете музика на диск, просто следвайте следните стъпки с Windows Media Player: намерете музиката, която искате да запишете, изберете опциите за запис и създайте диска. Тези подраздели ще ви преведат през процеса: намиране на музиката, която искате да запишете, избор на опции за запис и създаване на диска.

Намиране на музика за записване

Открийте музика за запис! Проверете услугите за стрийминг като Spotify, Apple Music и Pandora. Вижте независими изпълнители и нови издания в уебсайтове като YouTube, Soundcloud и Bandcamp. Купете цифрови песни или компактдискове от Amazon или iTunes. Разгледайте жанровете, имената на изпълнителите, оценките/рецензиите и препоръките, за да създадете персонализиран списък. С готовите музикални файлове можете да започнете да записвате безпроблемно!

Избиране на опциите за записване

Записване на музика на диск? Налични са няколко възможности за избор. Изберете типа на диска, файловия формат и софтуера за запис. Проверете дали компютърът или устройството имат достатъчно мощност и памет. Всички тези фактори на място гарантират успешен процес.

Създаване на диск

Създаването на музикален диск е лесно! Ето как:

 1. Първо, изберете подходящия празен диск – CD или DVD – за вашите музикални нужди.
 2. Поставете диска в устройството на компютъра си. Уверете се, че е разпознат.
 3. Използвайте програма за създаване на мултимедия, например Windows Media Player, iTunes или Nero Burning ROM. Влачете и пуснете или изберете песни от библиотеката си.
 4. Задайте скоростта на запис. След това щракнете върху “старт”.
 5. След като приключи, проверете дали всички файлове са достъпни, като ги възпроизведете на различни устройства.

Не презаписвайте диска. В противен случай може да повредите диска и устройството. Сега вече имате персонализиран диск с музикални албуми, който е готов за ползване!

Проверка на записания диск

За да проверите дали дискът е бил успешно записан, използвайте метода, описан в този раздел на “Как да запиша музика на диск с Windows Media Player?” Подразделите “Как да проверите дали диска е записан успешно” ще предоставят решение, за да се уверите, че записът ви е бил записан правилно.

Как да проверите дали диска е записан успешно

Гарантирането, че дискът ви е записан правилно, е от ключово значение, независимо дали става въпрос за инсталация или за съхраняване на данни. Затова ето една система от 3 стъпки за проверка:

 1. Поставете диска в CD/DVD устройството на компютъра си.
 2. Потърсете иконата на диска в “Компютър/Този компютър “.
 3. Щракнете с десния бутон на мишката върху нея, изберете “Properties” (Свойства) и отидете на раздела ” Recording” (Запис). Така ще разберете дали записът е бил успешен.

Различните програми могат да покажат успеха по различен начин. Така че ‘Свойства’ ще работи за всеки диск.

Тези лесни стъпки означават, че можете да разчитате, че данните ви ще бъдат запазени. Винаги проверявайте компактдисковете и DVD дисковете си, преди да ги извадите или използвате – те може да съдържат важна информация.

Съвети за по-добро записване на музика

За да постигнете по-добър запис на вашата музика, в раздела “Съвети за по-добро записване на музика” с “Оптимизиране на настройките на Windows Media Player, Използване на качествени CD-ове, Ограничаване на скоростта на записване” като решение, ще ви насочим към оптимизиране на настройките на Windows Media Player, използване на висококачествени компактдискове и ограничаване на скоростта на запис.

Оптимизиране на настройките на Windows Media Player

Настройте настройките на медийния си плейър, за да подобрите преживяването си при слушане на музика! Настройте еквалайзера в зависимост от типа музика. Активирайте кръстосаното преминаване и други подобрения. Освен това сортирайте музикалните си файлове с точни етикети. И създавайте списъци за възпроизвеждане за незабравимо слушане.

Използване на качествени CD-ове

Оптималният запис на музика изисква първокласни компактдискове. Нискокачествените могат да причинят грешки и изкривявания. Sony и Maxell са препоръчителни марки за съхранение на данни. Съхранявайте компактдисковете при стайна температура, далеч от топлина или студ. За разпространение използвайте първокласен печат и качествени празни носители. Работете внимателно с компактдиска и го почиствайте, ако е необходимо. Инвестирайте в първокласни празни носители, за да повишите качеството на звука и да осигурите дълготрайност на записите.

Ограничаване на скоростта на записване

Когато става въпрос за запис на музика, контролът на скоростта е от ключово значение. Прекалено много информация за кратко време може да доведе до изкривяване. За да избегнете това, използвайте по-ниска скорост на запис от максимално наличната. Висококачественото оборудване с ограничители или компресори също може да помогне.

Забавянето на процеса на запис може да доведе до повече редакция и обработка. Особено ако смесвате няколко песни или инструменти.

Предприемете действия за ограничаване на скоростта на запис. По този начин можете да получите ясни записи, които точно улавят нюансите на вашата музика, без да внасят изкривявания.

Изтриване на ненужни записи

Избавете устройството си от нежелани записи! Ето едно кратко ръководство, което ще ви помогне в процеса:

 1. Отворете File Explorer. Отидете в папката, в която се намират файловете.
 2. Маркирайте всички нежелани файлове.
 3. Щракнете с десния бутон на мишката и изберете“Изтриване” Потвърдете, когато бъдете попитани.

Запомнете: след като изтриете даден файл, той изчезва завинаги! Затова изтривайте само записи, които нямат значение.

Освен това не забравяйте често да изпразвате кошчето за боклук. В противен случай възстановяването на изтрити записи ще бъде практически невъзможно.

Често задавани въпроси за записване на музика на диск с Windows Media Player

За отстраняване на често срещани проблеми със записването на музика върху диск с помощта на Windows Media Player, този раздел, озаглавен “Често задавани въпроси за запис на музика върху диск с Windows Media Player”, ще предостави решения. Ще бъдат разгледани следните подраздели: избор на правилни настройки за запис, разрешаване на проблеми, когато Windows Media Player не разпознава диска, изтриване на нежелани записи от диска и избор на правилния формат на диска за запис.

Как да избера правилните настройки за записване на диска?

Искате да запишете музика на диск с помощта на Windows Media Player? Лесно е! Просто следвайте следните стъпки:

 1. Поставете празния диск в дисковото устройство на компютъра си.
 2. Отворете Windows Media Player и щракнете върху раздела “Burn” (Записване).
 3. Изберете “Audio CD” и плъзнете и пуснете желаните музикални файлове върху празния компактдиск.
 4. Натиснете бутона “Start Burn” (Започнете да записвате) в горния десен ъгъл, за да започнете записването.

Не забравяйте да:

 • Изберете подходяща скорост за запис.
 • Уверете се, че разполагате с достатъчно памет и място на диска.
 • Проверете два пъти дали са добавени всички предвидени аудио записи.

Направете това и ще можете да записвате любимите си песни с точност за нула време!

Какво да правя, ако Windows Media Player не разпознава CD-то?

Имате проблеми да накарате Windows Media Player да разпознае CD? Не се притеснявайте, ето едно просто ръководство, което може да ви помогне!

Първо, проверете за физически повреди по CD или DVD диска. Уверете се, че той е чист и без драскотини.

Уверете се, че Windows Media Player разпознава правилното оптично устройство. Ако това не е така, изберете правилното.

Актуализирайте и своя Windows Media Player. Старите версии могат да причинят проблеми със съвместимостта.

Също така инсталирайте най-новите драйвери за оптичното си устройство.

Изключете извличането на цифров звук. Някои дискове се нуждаят от това изключване, за да работят.

Ако нито едно от тези действия не помогне, компактдискът може да е непоправим. Потърсете помощ, преди да го изхвърлите.

Бъдете внимателни за странни звуци от дисковото устройство и чести грешки при отваряне на папки/медии. Те могат да доведат до по-големи проблеми. При необходимост се консултирайте с експерт или с оторизиран сервизен център.

Как да изтрия записване от диск, ако се наложи?

За да изтриете заснет елемент от диска, използвайте предпочитанието “Изтриване” в Windows Media Player! След като докоснете архивите на избрания диск и забележите елемента, който искате да премахнете, натиснете с десния бутон на мишката, изберете “Изтриване” и одобрете “Да”.

Следвайте дадените по-долу стъпки, за да изтриете елемент в Windows Media Player:

 1. Извикайте Windows Media Player от работния плот или стартовото меню.
 2. Изберете CD/DVD диска, от който искате да изтриете файловете.
 3. Открийте записаните елементи, които се нуждаят от изтриване, след което щракнете с десния бутон на мишката върху тях и изберете “Изтриване” Потвърдете, като изберете “Да”.

Не забравяйте да проверите внимателно всички изтрити файлове, преди да ратифицирате изтриването им. При някои обстоятелства може да се окаже невъзможно да се възстановят окончателно изтрити файлове от оптичен носител.

Как да избера правилния формат за записване на диска?

Когато избирате подходящия формат за запис на диск в Windows Media Player, помислете за капацитета за съхранение и съвместимостта. Този избор повишава качеството на аудио- и видеовъзпроизвеждането и осигурява бъдещ достъп до данните.

За да изберете правилния формат за запис на диск в Windows Media Player:

 1. Отворете Windows Media Player.
 2. Щракнете върху “Burn” (Запис) в горния десен ъгъл.
 3. Изберете “Options” и след това “Burn Settings”, за да проверите форматите.
 4. Изберете подходящ формат, който отговаря на нуждите ви, в “Default Burn Settings” (Настройки за запис по подразбиране).

Преди да запишете файловете, изберете подходящ тип CD или DVD. Ако записвате музика, запишете я като аудиофайл вместо във формати MP4 или WMV, тъй като DVD плейърите може да не поддържат тези типове.

Когато записвате музика, изберете настройки с по-висока скорост на предаване за по-добро качество. А като изберете по-високи скорости на възпроизвеждане, осигурени от настройките на мултимедийния плейър, ще получите по-добра чистота на звука.

Често задавани въпроси

1. Как да запиша музика на диск с Windows Media Player?

За да запишете музика на диск с Windows Media Player, следвайте следните стъпки:

Стъпка 1: Отворете Windows Media Player и поставете празен диск в CD/DVD устройството на компютъра.

Стъпка 2: Щракнете върху раздела “Burn” (Записване) в горния десен ъгъл на прозореца.

Стъпка 3: Плъзнете и пуснете музикалните файлове, които искате да запишете, в списъка за запис в десния прозорец.

Стъпка 4: След като добавите всички файлове, които искате да запишете, щракнете върху бутона “Start burn” (Започнете запис).

Стъпка 5: Изчакайте процесът на запис да завърши. Когато приключи, дискът ви ще бъде изхвърлен автоматично.

2. Как да променя качеството на записаната музика на диска?

За да промените качеството на музиката, която записвате на диска си, следвайте следните стъпки:

Стъпка 1: Отворете Windows Media Player и щракнете върху раздела “Записване”.

Стъпка 2: Щракнете върху бутона “Опции” и изберете “Още опции”

Стъпка 3: Изберете раздела “Качество” и изберете качеството на звука, което искате да използвате за вашия запис.

Стъпка 4: Щракнете върху “OK”, за да запазите промените. Сега вашата музика ще бъде записана на диск с избраното качество.

3. Как да добавя записи върху вече записан диск?

Не можете да добавяте записи към диск, който вече е бил финализиран. Ако обаче дискът все още не е финализиран, можете да добавите още музика към него, като следвате следните стъпки:

Стъпка 1: Поставете диска, към който искате да добавите музика, в CD/DVD устройството.

Стъпка 2: Отворете Windows Media Player и щракнете върху раздела “Burn” (Записване).

Стъпка 3: Плъзнете и пуснете музикалните файлове, които искате да добавите, в списъка за запис в десния панел.

Стъпка 4: Щракнете върху бутона “Старт на запис”, за да добавите музиката към диска.

4. Как да избера скоростта на записване на диска?

За да изберете скоростта на запис на диска, следвайте следните стъпки:

Стъпка 1: Отворете Windows Media Player и щракнете върху раздела “Записване”.

Стъпка 2: Щракнете върху бутона “Опции” и изберете “Настройки за запис”

Стъпка 3: Изберете предпочитаната скорост на запис от падащото меню “Speed” (Скорост).

Стъпка 4: Щракнете върху “OK”, за да запазите промените.

5. Как да проверя капацитета на диска?

За да проверите капацитета на вашия диск, следвайте следните стъпки:

Стъпка 1: Поставете диска в CD/DVD устройството.

Стъпка 2: Отворете Windows Media Player и щракнете върху раздела “Burn” (Записване).

Стъпка 3: Погледнете в долната част на прозореца; той трябва да показва общия капацитет на диска и вече използваното количество.

6. Как да променя името на записаните песни преди записване на диск?

За да промените имената на песните, преди да ги запишете на диск, следвайте следните стъпки:

Стъпка 1: Отворете Windows Media Player и щракнете върху раздела “Библиотека”.

Стъпка 2: Намерете песните, които искате да преименувате, и щракнете с десния бутон на мишката върху тях.

Стъпка 3: Изберете опцията “Редактиране” от падащото меню.

Стъпка 4: Въведете ново име на песента в полето “Title” (Заглавие).

Стъпка 5: Щракнете върху “OK”, за да запазите промените. Новите имена на песните ви сега ще се показват в списъка със записи.